Thursday 31 May 2012

Woestenij

Altijd op zoek naar mooie rotzooi stuitte ik vandaag op de ruïnes van de oude broodfabriek. Hou op met al dat bouwen en plannen, een stad heeft dit soort woestenij nodig.


Tuesday 29 May 2012

Lelijkste

Detail van iets dat met gemak het lelijkste gebouw van de stad is. Elke potloodlijn die ik eraan besteed doet pijn. Wordt ongetwijfeld vervolgd...


Monday 28 May 2012

Technomonument

Plenty snelweg vandaag, voor mij als OV-reiziger/wandelaar/fietser best curieus om het land eens vanuit auto-oogpunt te zien. %0% voorbijzoevende 'motion blur', 50% asfalt. Met voor de variatie af en toe een technomonument.


Sunday 27 May 2012

Uit in 2

Stad uit, rondje Oostbroek, 14,5 kilometer, 8 viaducten, stad in.


Saturday 26 May 2012

Friday 25 May 2012

Wetenschap

Als je de andere kant oprijdt, is het dan niet 'Weg van de Wetenschap'?


Thursday 24 May 2012

Boom

-geen commentaar-


Vox poepuli

Mijn pagina voor de 3de Stripkrant van de Beroepsvereniging Nederlandse Stripmakers, die als thema populisme heeft. De krant is gratis en wordt o.a. op de Stripdagen in Haarlem verspreid. Hij is ook als PDF te downloaden van de site van BNS.


Wednesday 23 May 2012

Web

Hier mag je niet verder. Nee, jij niet. Je kunt lezen, toch? Die laatste tegels zijn al ver genoeg, dus vergeet dat stuk asfalt maar helemaal. Stoppen jij. Of wil je verstrikt raken in dat stalen elektrische web?


Tuesday 22 May 2012

Het duister

Kom mee naar beneden, het van mugjes en spinnetjes vergeven duister in, zet een tag, neem een hijs en geniet verderop van een uniek perspectief op de begraafplaats. En weet je, als je dan nog een stuk doorloopt kom je bij een ringslangennest. Of fiets verder naar je kantoor.


Monday 21 May 2012

Gordel

Stukje grachtengordel, waar binnenstadwater op buitensingel stuit. Oud. Ik woon hier al eeuwen, maar zie dit punt zelden.


Sunday 20 May 2012

Uit in 1

Stad uit, rondje Uithof, 12,5 kilometer, 8 viaducten, stad in.


Saturday 19 May 2012

Hek

Weinig buitenleven vandaag. Op en neer naar de markt, rettich, kernhemmer en oesterzwam in de tas, door straten waar vele jaren voetstappen liggen en de muren zijn gesleten onder mijn blik. Een ander tekentruukje doen dan maar.


Friday 18 May 2012

Waterbeheer

Hierachter links gebeurt iets met waterbeheer. Een waterweg vloeit onder de autoweg door, en er hangt een soort kam boven. Om er de brokken uit te filteren, denk ik. Rechts staat hiervan een chemische variant. Voor de wegwerkers die er vandaag niet zijn.


Portrait drawing video

Tussen 12 januari 2011 en 12 januari 2012 maakte ik dagelijks een portret van iemand die op die dag was geboren, en die mij persoonlijk aansprak. Dat leverde 366 tekeningen op die allemaal op deze blog te vinden zijn, en op koninginnedag (30 april 2012)  in een expositie in galerie De Schuur te Utrecht bij elkaar werden gebracht.


Voor deze gelegenheid filmde Jos Hoes het maakproces van een portret. Deze werd op de expositie tegen een muur geprojecteerd.
De tekening is overigens geen onderdeel van de reeks, maar speciaal voor de film gemaakt.

Thursday 17 May 2012

Oksel

Dit is een dooie plek natuurlijk, tussen twee viaducten in de oksel van een snelwegknoop. Tienduizenden razen dagelijks langs maar niemand ziet je hier staan. Met je wielen in de modder, om god weet wat te doen.


Wednesday 16 May 2012

Waterval

Een stadsbewoner moet zijn natuurkicks uit het kleine halen. Zo'n stukje oerhollandse waterbedwingtechniek dus, achter een decoratief-functionele molen (!). Met miniatuurwaterval. Even het gedumpte afval ernaast negeren en hoppa je bent weer een halve aapmens.


Tuesday 15 May 2012

Brievenbus

Niks te zien hier. Precies. Dat is het hem juist. Sinds ik me het kan herinneren stond daar altijd een brievenbus. Zo'n rooie waar ik de brief die in mijn binnenzak zit in wilde gooien. Daar, bij die lichte plek op de bakstenen muur. Weg istie. En hij komt ook nooit meer terug, roept iemand me toe vanaf de overkant van de straat.


Monday 14 May 2012

Recreatie

Eerst moeras toen weiland nu recreatiegebied. Waar het gras bijna net zo gladgemaaid is als het fietspad en de ringweg permanent door de haag van jonge boompjes ruist. Met vlekkeloze bruggetjes over ex-boerensloten en authentiek beton dat gemeentegrenzen markeert. Niet voor ruiters en de loslopende hond die 'speels' zijn grommende voortanden tegen mijn hardloopbeen zet. Rot op, kreng!


Sunday 13 May 2012

Gaas

Vogels vreten de prille peulvruchtaanplant aan, dwars door het gaas. Dus dat moet hoger, en vooral wijder om de stenen bak heen. Buiten bereik van die #$&% snavels.
Voordat ik de nieuwe omheining ontrol en ga plooien, hier het naakte groeiskelet.


Betonplatenstraat

Onderweg naar een zalencentrum buiten Eindhoven, nog een stuk lopen na de bushalte. Onder de snelweg door, van het viaduct is net een stuk vanaf gebrokkeld. De blik naar rechts: verkeers- en schijnbaar zinloze betonplatenstraat, futloze akker, design lantaarnpalen, waanzinnige wolken.


Friday 11 May 2012

Moskee

Op weg naar huis, met een literfles şalgam, tubes siwak tandpasta, een Doors-cd en een ongeposte brief in mijn fietstas, achteromkijkend: moskee annex appartementenbedrijvencomplex aan de kop van Lombok. Althans de betonnen outlines ervan, en een kraan die tot in den hemelen reikt.


Thursday 10 May 2012

Buizen

Verkeersplein waar ik vaak overheen moet als ik mijn rondje hardloop, dus ook vandaag. Wegens 'onderhoudswerkzaamheden' of zoiets wordt het de laatste weken doorkruist met een roestig buizensysteem. Dat poorten over de doorgaande routes vormt en de doorsnee afmeting van een riool heeft. Het leidt naar rechts, naar het 'mediacentrum' van de stad.

Wednesday 9 May 2012

Outdoors - kickoff

Vandaag begint een nieuwe serie dagelijkse tekeningen, onder de titel 'Outdoors'. Proberen dit weer een jaar lang vol te houden.
Het idee is enig iets dat zich buiten de muren van mijn huis/werkplaats bevindt, met een focus op landschappen, spontaan en snel op papier te jassen en te bloggen. Tekentechniek laat ik voorlopig even afhangen van de stemming van de dag, maar de opzet is wel dat het actuele beelden worden. Vandaag geobserveerd, vandaag getekend, vandaag online gezet.
...
Een van de vieze winterslaapbootjes die liggen afgemeerd langs de Grift, vlakbij een restaurant dat adverteert met 'boterhammen' en halfweggeveegd 'chocolademelk' op het oude veeartsenijterrein.  Hier ben ik waarschijnlijk ook in die hondendrol getrapt.


Tuesday 8 May 2012

Monday 7 May 2012

Naamplaatje

Voor Woonbondig 4/12 (en tegelijk live test nieuwe tekentechniek)

Wednesday 2 May 2012

Eleanor Summer's Favorite Word

Onderstaande 'graphic poetry' is een idee van de mensen achter Leuven Stript. Zet een schrijver en een striptekenaar samen om een nieuw gedicht+beeld te componeren.
Mijn partner hierin was de jonge Belgische schrijver Paul Baeten Gronda. Als basis bedachten we de repeterende drieregelige blokjes, een noir setting in het New York van de 50-er jaren, en engels als voertaal. En dan krijg je zoiets.
De strip hoort als een lange reeks onder elkaar te staan, hij is ± 20x150 cm. Voor vertoning op de blog heb ik hem in stukjes geknipt, vandaar dat het bovenste een slagje groter uitvalt.
Het hele ding hangt, met zo'n 30 andere, gedurende de maand mei in de openbare bibliotheek van Leuven.