Wednesday 12 June 2013

Windy 1

Introductiestripje over Windy. Wordt een serie voor de Utrechtse coƶperatie Energie-U, die een windmolenpark op Lage Weide wil neerzetten:


Sunday 9 June 2013

Eurodraw 3

Vandaag op het Cultfest nog een reeks portretten getekend die nu op munten van 2 euro de wereld in zijn gegaan. Zoals deze hieronder. NB formaat is 25 mm diam.
Meer zijn te zien op eurodraw.blogspot.nl


Saturday 8 June 2013

Eurodraw 2

EĆ©n van de miniatuurportretten (25 mm doorsnee) die ik vandaag maakte voor de act 'Je Kop op een Munt' tijdens het Utrechtse Cultfest. Samen met collega Ronald van der Heide, dat is.

Op ons desbetreffend blog is meer te zien!


Friday 7 June 2013

Eurodraw

Standbord (70x100 cm) en voorbeeldstickers (∅ 2,5 cm) voor de kick-off van project Eurodraw.



Monday 3 June 2013

Zoetermeer Utopia - macht

Onderstaande tekening hangt in het Stadsmuseum Zoetermeer tot november, in de tentoonstelling 'Zoetermeer Utopia - dromen van een stad'. Mijn onderwerp is 'macht' in de totstandkoming van deze eerste New Town van Nederland.

Onderste deel (blauw) vertelt de geschiedenis van de stad van de prehistorie tot 1963.
Op de horizon in rood het silhouet van de duogemeente Zoetermeer-Zegwaart bij het begin van de grootschaalse bebouwing. Die daarboven als organisch vervormde plattegrond in geel is uitgebeeld.
Hieromheen de verschillende krachten die de stad bepaalden: ministerie, provincie, gemeente Den Haag, projectontwikkelaars, ambtenaren, stedebouwkundigen. En de bouwgereedschappen.
Bovenin een 'nuclear family' uit de zestiger jaren, vanuit een overbevolkt en verloederde oude stad op weg om in Zoetermeer te gaan wonen.

Potlood en waterverf op HahnemĆ¼hle, 100x210 cm