Tuesday 15 May 2012

Brievenbus

Niks te zien hier. Precies. Dat is het hem juist. Sinds ik me het kan herinneren stond daar altijd een brievenbus. Zo'n rooie waar ik de brief die in mijn binnenzak zit in wilde gooien. Daar, bij die lichte plek op de bakstenen muur. Weg istie. En hij komt ook nooit meer terug, roept iemand me toe vanaf de overkant van de straat.


2 comments:

  1. Hallo Albo,

    Tsja, weg.

    Maar voordat de brievenbus op de hoek Keizerstraat/Nobelstraat stond, heeft ze jaren op het hoekje Novelstraat/Nobeldwarsstraat gestaan.

    Nu dus bij winkels NL Post. Voor jouw dicht in de buurt bij de Plus aan de Voorstraat, of aan de Wittevrouwensingel, direct over de brug rechtsaf bij NL Post of iets verder aan de Lange Jansstraat, die overigens maar kort is, al is de Korte Jansstraat echt kort. Maar dat is een ander onderwerp.

    Succes met het verkennen van je nieuwe looproutes (met of zonder een envelop in de binnenzak).

    Groeten,

    Bert

    ReplyDelete
  2. Dank voor je meeleven, Bert :-)
    Deze bewuste brievenbus stond sinds jaar en dag op de Parkstraat (hoek Maliesingel). Binnen het kader van de grote reshuffle van de post sta ik de laatste weken als briefposter wel vaker voor verrassingen. Op zich niet erg, hoor, het houdt de mens scherp.

    ReplyDelete