Saturday 30 June 2012

Stortbak/nest

Beetje 'luie' tekening vandaag, vanuit de heup gemaakt.
Niet dat ik niet buiten ben geweest. Ik was op de markt en in de biowinkel, heb nog 10 kilometer buiten de stad hard gelopen, ben naar het kringloopcentrum gefietst.
Maar dan toch dit. Tamelijk opgepoetste regenstortbak van het pand tegenover mijn werkhok. Plek waar sinds mensenheugenis duiven nestelen en me met hun gekoer, gekrabbel op de dakkapel en hun geschijt afleiden. Maar met die laatste grote regen hun verzamelde bouwmateriaal door 15 meter goot naar beneden is gespoeld. Een plek waar nu dus even rust heerst.
En wat meer slappe woorden dan een pittoresk plaatje oplevert...


Friday 29 June 2012

Boom 2

Of 'Boom 3', 'Boom 4'... Het blijven fascinerende wezens, zo intens complex dat je ze als kunstenaar alleen maar kunt suggereren. Reproduceren nooit.


Thursday 28 June 2012

Fietspad

Nieuw fietspad op nieuw land. Ik haat dit soort plekken.


FB free

Cartoon for bimonthly magazine MacFan (#101), about the 'free' economy. Used to illustrate a rant by writer Jack Nouws:



Tuesday 26 June 2012

Dubbel hek

Langs het oude waterliniefort, viel me het zijpaadje op doordat het zo zwaar gebarricadeerd was. Met dubbel hek. Terwijl er bijna nooit iemand komt, en achter het hek ook Niets is.


Monday 25 June 2012

Sunday 24 June 2012

RTC PTT-POST

Onopvallend is het woord. Daarom staat dat bordje nog steeds onderaan de boom. Wijzend naar een postverdeelcentrum dat al jaaaaaren terug is opgeheven.



Free DIY mini comic

Dit is een experiment met publiceren. Een poging om in mijn eigen werk digitaal en papier samen te doen smelten, en waarbij ik jouw hulp nodig heb. Het kost je bijna niks, en als het goed gaat heb je straks een uniek miniboekje van mij in handen.

Dat boekje heet 'Dilletant - searchword sequential'. Het bestaat uit 16 tekeningen, die onderling verbonden zijn door dat woord: 'dilletant'.
Om te beginnen heb ik op een vel A4-papier, om precies te zijn Schoellershammer Duria matt 250 gr/m2, een indeling gemaakt van 8 gelijke vakjes op beide zijden.
Bij Google Afbeeldingen heb ik 'dilletant' ingetypt, en daarvan alleen het groot formaat aangevinkt. Het had enig ander woord kunnen kunnen zijn, maar dit zat op het moment in mijn hoofd.
Van de foto's die toen verschenen heb ik een aantal geheel, en een aantal enkel in detail nagetekend. Met zwart kleurpotlood.
Qua indeling heb ik ermee rekening gehouden dat er een voorkant met titel bij moest, en dat je alles in elkaar kunt vouwen. Dus dat de plaatjes dan niet op hun kop zouden staan.
Verder heb ik met nog een hoop andere dingen rekening gehouden, maar dat zijn van die artsy-fartsy onderbewustzijn dingen waar ik je niet mee wil vermoeien.
Toen het papier aan twee kanten vol was, heb ik het ingescand.
In Photoshop heb ik de contrasten nog wat bijgesteld, en de scans toen met InDesign tot een 2-pagina PDF-document omgebouwd.
Die staat nu op deze Dropbox-pagina, en kun jij gratis naar jouw computer downloaden.

Wat jij moet doen:
- de beide PDF-pagina's dubbelzijdig op 1 vel A4-papier uitprinten. Stel je printer zo in dat-ie geen extra marge meeneemt. De pagina's zouden het goed moeten doen op 100%.
- je print dubbelvouwen, en nog eens dubbel, en nog eens dubbel. 3x dubbel dus. De volgorde van de pagina's speelt geen rol, als je er maar op let dat het plaatje met de titel aan de buitenkant terecht komt.
- met een nietmachine in de vouw (van buiten naar binnen) 2 nietjes door het papier zetten.
- met een lineaal en een scherp mesje van de buitenranden 1 of 2 mm strak afsnijden. Hiermee maak je het boekje 'open'.

En voila! 

Friday 22 June 2012

Joyride

Random geparkeerd, ver van de bebouwing. Lekke band, fastfoodzakken op de achterbank, twee ruiten eruit. Elementary: eindresultaat van een brokstukje joyriding.


Thursday 21 June 2012

Bushalte

Ik zag het pas na 3x kijken. De kleur van de gloednieuwe bushalte, volledig compatibel met die in de gloednieuwe verkiezingsposter. Kip of ei? En: what does it all mean?


Wednesday 20 June 2012

Technomonument 2 (in flux)

Pre-GPS oriëntatiepaal voor de entree naar de stad. Toppunt van service en welkom: eens rolden hier plattegrondjes uit. Nu staat-ie scheef en bekrabbeld, het afdakje in een sardonische Sieg Heil pose naar voorbijrazende scooters.


Tuesday 19 June 2012

IJzerwerk

Men heeft er in deze hoek een hoop ijzerwerk tegenaan gegooid om de doorgang tot één richting te beperken. Goeie hangout voor potentiële delinquenten.


Monday 18 June 2012

Boom #37

Stadsboom nummer 37 is enkele jaren wegens topzwaar/singelwandverzakking al eens geamputeerd maar blijft nog elke zomer stoer bladerdak bieden aan kadetraphangers en buurtparkeerders.


Saturday 16 June 2012

Friday 15 June 2012

Kranen

Touw en leidingen kopen, met korting.
Hiernaast is het al jarenlang lelijk. Nu rijzen er kranen boven de schuttingen en containers uit, en palen met trossen bewakingscamera's. Het wordt er vast niet beter op.
En het regent.


Wednesday 13 June 2012

Trap

Zo'n trap, hè. Waarom zou je die in godsnaam nemen?
Om een piece te zetten hooguit.


Monday 11 June 2012

Stenen kop

Encyclopedist van Letse volksmuziek vereeuwigd in steen en dat weer op papier en dat weer op internet:


Sunday 10 June 2012

Silo

Vergane glorie van het Letse boerenbedrijf. Getekend op Lets recycle papier:


Friday 8 June 2012

Wrak

Veel monument, veel gerestaureerd, gelukkig ook nog veel slijt en rot. De half-getotalde bolide van een verhuurbedrijf, geparkeerd voor een braakliggend terrein en leegstaand drankhol. Inspiratie!


Thursday 7 June 2012

Little wing

Waar we precies zijn kun je alleen via instrumentaria weten. Little fluffy clouds pass by. Een wit tapijt van gecondenseerd water beneden nu. En dan lees je het onbegrijpelijke. 'Do not walk outside this area'. Wish I could.


Wednesday 6 June 2012

Pomp

Benzinepomp, dacht ik vanmiddag. Ik moet een benzinepomp tekenen. Nou zien die dingen er niet uit, dus dan ga je snel op de doomsday-tour...


Tuesday 5 June 2012

Plastic

"Plastic man got no brain, 
Plastic man don't feel no pain, 
Plastic people look the same, 
Yeah, yeah, yeah" 
Wat verzamelt een mens een plastic. Alweer zo'n gigantische zak gedumpt vandaag...







Monday 4 June 2012

Fietspad

Ze noemen het 'laan', maar het was altijd een fietspad. Het zal vanwege de bomen zijn, misschien wel ooit zelfs met die ene rechts in gedachten. Die nu alleen maar stam is, geplukt, geamputeerd, een lachertje. Het regent de hele dag, en ik loop zo hard mogelijk door.


Sunday 3 June 2012

Ene kant, andere kant

Jarenlang bestond de ene kant van de straat uit het braakterrein en de karkas van het WKZ, nu kijkt men uit op bouwcontainers en een dichtgroeiende muur nieuwe woningen. Met nog steeds een hek tussen links en rechts.


Saturday 2 June 2012

Leeg lichaam

Strip voor de 'reiseditie' van Gr'nn (#31), dat vlak voor de Stripdagen Haarlem 2012 uitkwam. Tevens mijn debuut in dit blad.



Friday 1 June 2012

Upgrade

De ge-upgrade voetgangerstunnel met licht en kunst en glim. Duurt wel even voor-ie weer zijn oude macabere zelf is.